Suojaa iho auringolta

Silloin, kun 25 vuotta sitten Jane kehitti ensimmäisen mineraalimeikkinsä, ei ollut yleistä laittaa meikkituotteeseen aurinkosuojaa. Nyt jopa USA:n arvostettu syöpäyhdistys on hyväksynyt SPF:n.

"Minulta kysytään usein mikä on paras ihon vanhenemista ehkäisevä rutiini. Ilman pienintäkään epäilyä, se on aurinkosuoja"

-Jane

Mitä SPF-lukema tarkoittaa?

SPF-lukema kertoo sen, missä ajassa ultravioletti B (UVB) säteet  vaikuttavat ihon punoittamiseen silloin, kun käytetään aurinkosuojaa verrattuna ihoon ilman aurinkosuojaa. Esimerkiksi jos iho palaa kymmenessä minuutissa ilman aurinkosuojaa verrattuna 15SPF-lukemaa käytettynä iholle. Nyt iho on suojattu 150 minuuttia. Tämä ei tarkoita, että suojaa olisi muita ultraviolettisäteilyn haittoja vastaan. Laaja-alaisen suojan omaavien tuotteiden on annettava suoja myös myös UVA-säteilyä vastaan. SPF-lukema ei tulkitse A-ultravioletti (UVA) suojaa.

Mitä eroa on aurinkosuojatuotteilla?

Aurinkosuojatuotteilla ei saada täydellistä suojaa. Tuotteissamme olevilla titaanidioksidilla sekä sinkkioksidilla saadaan valonsäteet heijastumaan pois iholta ilman tuotteen imeytymistä ihoon.

Onko olemassa turvallista rusketusta?

Ei ole! Rusketus on tietynlainen ihon vaurio. Keho tehostaa omaa suojaansa sen jälkeen kun vahinko on jo tapahtunut. Yli 90% ihon vanhenemista on yhteydessä auringonvaloon, tarkoittaen kaikkea ajan kanssa kumuloitunutta säteilyä, Suojaamaton iho on kuin istuisi aikakoneessa pikakelauksella eteenpäin.

Voiko ultraviolettisäteilyä peruuttaa?

Jonkin verran säteilyä voidaan korjata, mutta vain suojaamalla ihoa, käyttämällä oikeita hoitotuotteita. Mutta hyöty saadaan vain käyttämällä aurinkosuojatuotteita.

Miten liika auringossa oleminen näkyy?

Juonteet, rypyt, sekä veltostunut iho, johtuen ihon alla olevan kollageenin sekä elastisuuden vähenemisestä. Maksaläiskät, ihon epätasaisuus  sekä karheus ovat myös muita liian auringonvalon aiheuttamia muutoksia iholla.